Palestinska För. IF

Referat: AIF Barrikaden - Palestinska För. IF

Startelva: Rafael - André, Martin, Marcus, Claes - Henke, Micke, Fredrik, Kristoffer - Mick och Johan

Avbytare: Hampus, Joel, Tommy, Peter och Anders

För första gången i år tog vi tag i matchen direkt från start och tog också ledningen genom Johan (förarbete Fredrik) i den 13:e minuten sedan han bara ett par minuter tidigare haft ett friläge men kommit i lite för dålig vinkel när han skulle avsluta. Vi fortsatte sedan att ha ett visst grepp om matchen och hade en del halvchaner men inga heta sådana. Sedan de kvitterat på straff i den 29:e minuten tappade vi mycket av vårt spel och de var faktiskt närmast att ta ledningen innan paus. Joel byttes in som högermittfältare i 41:a min, Henke gick ner på högerbacken och André gick ut.

I andra halvlek kom Palestinska ut jättetaggade och verkade ta oss helt på sängen. Man radade upp heta chanser på löpande band och kunde gjort fler än de 2 mål de gjorde i 46:e resp. 52:a min. Man kunde helt enkelt punkterat matchen här. Vi hade i paus bytt Mick mot Anders och bytte efter 1-3-målet ut Marcus mot Hampus och några minuter därefter också Micke mot Peter.

Efter att under sista kvarten av första och första kvarten av andra haft oerhört korta anfall började vi åter så sakta ta tag i spelet igen och hade 2 heta chanser innan vi i den 77:e min reducerade genom ett snyggt halvvolleyskott av Joel på en crosspassning från Peter. Vi hade då bytt ut Johan mot Tommy och satt in Micke igen och tagit ut Kristoffer.

Vi började nu trycka på rätt ordentligt och det var först i sista stund de kunde slå bollen till hörna sedan Joel brutit in från kanten. På den efterföljande hörnan blev det lite flipperspel innan Anders kunde slå in den så efterlängtade kvitteringen. På övertid hade vi sedan ett jätteläge att sätta segermålet men Anders som var helt fri fick inte någon träff på bollen.

Som helhet ett ganska rättvist resultat. Vi var kanske bättre än dem under större delen av matchen men vi var å andra sidan närmast utspelade i början av 2:a halvlek och när det gäller antalet heta chanser vägde det ganska jämnt. Vi hade lite fler halvchanser och hörnor men med tanke på att vi åter låg under med 1-3 en kvart före slut och hämtade upp detta får vi väl vara nöjda även om vi spelmässigt gjorde en relativt dålig insats. Samtidigt hade Palestinska lyft sig rätt ordentligt från förra matchen.